Voorzitter Genkse fanclub over de ultra's in de Jupiler Pro League

Voorzitter Genkse fanclub: “Weten heel goed wie achter bivakmutsen schuilgaan”

Vandaag om 16:32

Een voorzitter van een Genkse fanclub heeft zich tegenover Het Laatste Nieuws uitgesproken over de ultra’s in de Jupiler Pro League. De voorzitter is op zijn hoede voor de ultra’s en pleit voor nultolerantie van de politie.

Als voorzitter van een fanclub blijkt het niet evident om het probleem aan te kaarten vertelt de voorzitter van de Genkse fanclub. “Je durft niks te zeggen. Want je wil niet dat die ultra’s je gaan viseren of zich tegen de normale supporters keren.”

Volgens de presees van de Genkse fanclub was het statement van de supporters van RSC Anderlecht mooi tijdens de match tegen Standard. Desondanks denkt hij dat dit geen zoden aan de dijk brengt.

“De clubs weten heel goed wie achter die ‘bivakmutsen’ en pyrogasten schuil gaan. Clubs moeten gewoon voet bij stuk houden en die mannen er niet meer inlaten. Je mag die ultra’s geen macht geven, anders gaat de trend alleen nog maar toenemen”, aldus de voorzitter.

De preses van de Genkse supportersvereniging sluit als volgt af. “En de politie moet nultolerantie hanteren. Ik herinner me een Europese match in Hongarije waar de politie de Genk-fans drie keer gefouilleerd heeft. Toen is geen enkele vuurpijl in het stadion geraakt.”