Voorzitter Standard-fanclub over de ultra's van RSC Anderlecht

Voorzitter Standard-fanclub over Anderlecht-ultra’s: “Dat begrijpt niemand”

Vandaag om 15:44

Marc Fraussen, de voorzitter van Standard-supportersclub Roodhemden Rekem, is niet te spreken over de ultra’s bij de verschillende ploegen uit de Jupiler Pro League. Fraussen kan zich vinden in de terechtwijzing van het bredere Anderlecht-publiek richting de ultra’s van paars-wit.

Fraussen vindt de tifo’s prachtig, maar geeft aan dat de ultra’s clubs vaak in diskrediet brengen en de andere supporters tot slachtoffer maken. De voorzitter van de Standard-fanclub kan zich vinden in de terechtwijzing bij Anderlecht in het Lotto Park.

“Ze beseffen nu dat ze in de eigen voet geschoten hebben. Maar ik weet ook niet hoe je die ultra’s met bivakmuts kunt tegenhouden. In dat vak kom je niet zomaar tussen. Als je daar als politie wil infiltreren, zijn die mannen meteen ribbedebie”, citeert Het Laatste Nieuws Fraussen.

Fraussen zet zijn vraagtekens bij het gedrag van de Anderlecht-ultra’s in Spanje. “Maar wat die ultra’s in Spanje gedaan hebben, snapt niemand. Anderlecht mag blij zijn dat het Europees speelt. Wij, bij Standard, snakken daar naar. Europees voetbal is voor de echte fans de kers op de taart”, aldus Fraussen.

“Wie zijn die ultra’s, om voor al die andere fans te bepalen dat zij de volgende uitmatchen moeten missen? Die gasten zijn vaak onder invloed van stimulerende middelen en dan gaan alle remmen los. Maar respect hebben voor de eigen andere fans is dat niet”, besluit Fraussen.