Domenico Tedesco blikt terug op gelijkspel van de Rode Duivels

Tedesco over gelijkspel: “Hadden goede mentaliteit, rode kaart hebben we uitgelokt”

Vandaag om 14:59

Domenico Tedesco blikt terug op het 2-2 gelijkspel tussen de Rode Duivels en Italië. De Duivels hadden het in de beginfase erg moeilijk, maar wisten na de rode kaart van Italië langszij te komen. Tedesco is tevreden over de manier waarop de Rode Duivels zich toonden en geeft aan dat de rode kaart van Italië was uitgelokt door België.

Tedesco was tevreden na het gelijkspel tussen de Rode Duivels en Italië. “Ik wil benadrukken dat we een goede mentaliteit hadden, goede tegenpressing. We hadden de wedstrijd kunnen winnen. Een rode kaart is ook onderdeel van het spel. Het is ook niet zo dat we de rode kaart zelf niet hebben uitgelokt”, deelt Tedesco op de persconferentie. 

“We hebben de rode kaart uitgelokt, we wisselden onze strategie na 28 minuten omdat het eerst niet werkte. Het is ook de waarheid dat Italië een tweede rode kaart had kunnen krijgen en we hadden nog een mogelijke strafschop kunnen krijgen”, blikt de bondscoach van de Rode Duivels terug.

Tot slot vindt Tedesco uit dat een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Italië in de Nations League niet verkeerd is. “Met dit jonge team, om dan dit resultaat neer te zetten tegen Italie is helemaal niet zo slecht. Vooral niet wanneer je de slechte start meeneemt. , besluit Tedesco.