Nagelsmann vs Leno

Nagelsmann hard voor doelman: "Stelde eisen die ik niet kon vervullen"

Vandaag om 11:29

Julian Nagelsmann heeft in aanloop naar het duel met Oranje uitgehaald naar Bernd Leno. De doelman besloot te bedanken voor het Duitse nationale elftal na de blessure van Marc-André ter Stegen. De sluitpost wilde alleen komen als hij ook daadwerkelijk zou spelen.

Tijdens een persmoment bevestigde Nagelsmann dat Leno zich enkel bij Die Mannschaft wilde melden als hij speeltijd zou krijgen. Dat perspectief kon de bondscoach hem niet bieden. "Ik moet leven met zijn beslissing", aldus Nagelsmann. "Het is relatief simpel. Hij stelde eisen die ik niet kon vervullen. Ik heb hem een interessant perspectief laten zien. Niet op de korte termijn, maar wel op de middellange termijn. Maar daar was hij niet blij mee en hij besloot niet te komen."

"Het heeft de deur voor hem niet gesloten, maar zeker ook niet verder geopend", gaat Nagelsmann verder. "Als hij geweldig speelt en alle anderen niet, kan de deur weer opengaan. Bernd is niet langer 25 jaar, hij is volwassen genoeg om deze zaak te evalueren voor zichzelf."

Door de afzegging van Leno debuteerde Alexander Nübel tegen Bosnië & Herzegovina onder de lat bij Duitsland. De mannen van Nagelsmann wonnen met 1-2. Oliver Baumann (1899 Hoffenheim) en Janis Blaswich (Red Bull Salzburg) zijn de andere keepers bij de Duitsers. Maandagavond nemen het Nederlands elftal en Duitsland het in de Allianz Arena tegen elkaar op.