United-icoon Cole houdt warm pleidooi voor Ten Hag

United-icoon houdt pleidooi voor Nederlander: "Elite-trainers hebben dat niet"

12 oktober om 23:15

Andy Cole is op de bres gesprongen voor Erik ten Hag. Het clubicoon van Manchester United vindt de harde kritiek op de Nederlandse manager allerminst terecht.

Ten Hag overleefde deze week een crisisberaad bij Manchester United, maar de kritiek is niet van de lucht door de slechte seizoenstart. Cole neemt het voor hem op. "Hoe je het ook bekijkt, het is geen geluk als een individu in zijn eerste twee seizoenen bij Manchester United twee bekers wint", doelt de voormalig aanvaller op de FA Cup en de League Cup, in gesprek met Betfred. "Je kunt niet twee seizoenen achter elkaar zul geluk hebben."

Cole vindt het terecht dat The Mancunians voorlopig verder gaan met de trainer. "Als je naar het grotere plaatje kijkt, kun je niet alleen de manager de schuld geven. De manager kiest de spelers, maar de spelers zijn degenen die het veld op moeten gaan en wedstrijden moeten winnen. Zo is het nu eenmaal. Sir Alex Ferguson, de beste manager in de geschiedenis van de club, won geen enkele trofee in zijn eerste drie jaar bij Manchester United", stelt vijftienvoudig Engels international.

Volgens Cole helpt het niet om constant van trainer te wisselen. "Twee bekers winnen in twee seizoenen is niet makkelijk, wat iedereen ook mag zeggen. Als het zo makkelijk was, zou het iedereen wel lukken. Maar als je Pep Guardiola weglaat, wat hebben de huidige 'elite'-managers in Engeland dan gewonnen? Zij hebben niet een aantal trofeeën gewonnen in hun eerste twee seizoenen toch?"

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.