Walid Regragui geeft update over hartproblemen Noussair Mazraoui

Gerustwekkende update over hartproblemen Mazraoui: "Geen gevaarlijke ziekte"

12 oktober om 22:31

Walid Regragui heeft een hoopvolle update gegeven over de kwetsuur van Noussair Mazraoui. De Marokkaans international kampt met hartproblemen, maar zijn bondscoach benadrukt dat deze 'niet levensgevaarlijk' zijn.

Mazraoui moest zich in de rust van het Premier League-duel met Aston Villa (0-0) laten vervangen en laat ook de interlandperiode met Marokko aan zich voorbij gaan. Inmiddels heeft de rechtsback een preventieve hartoperatie ondergaan, maar bondscoach Regragui verwacht zijn pupil snel weer terug bij zijn club én het nationale elftal.

De Marokkaanse oefenmeester benadrukt in aanloop naar de interlands tussen Marokko en Centraal-Afrikaanse Republiek dat de hartproblemen van Mazraoui 'niet ernstig' zijn. "Het is niet dat hij aan een gevaarlijke ziekte lijdt. We hopen dat hij er in november (de volgende interlandperiode, red.) gewoon weer bij is", aldus Regragui.

In november speelt Marokko kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup tegen Gabon en Lesotho. Manchester United neemt het volgend weekend in eigen huis op tegen Brentford. Wanneer Mazraoui exact weer in actie kan komen is nog onbekend.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.