'Makkelijker voor T1 Slot dat hij team vol kwaliteit erft'

Aan vertrouwen geen gebrek bij Liverpool: 'Kwaliteiten voor kampioenschap'

Vandaag om 19:20

Als vervanger van Alisson Becker hoopt Caoimhín Kelleher de komende periode hoge ogen te gooien met Liverpool. De 25-jarige doelman is zeer te spreken over Arne Slot en denkt dat de Nederlandse manager weleens op het ideale moment ingestapt kan zijn.

Liverpool gaat momenteel aan kop in de Premier League, met één punt voorsprong op Manchester City en Arsenal. "Het niveau is op dit moment natuurlijk krankzinnig. Je hebt City en Arsenal die de afgelopen seizoenen hebben laten zien dat ze titelkandidaten zijn, en wij proberen ze te evenaren", vertelt Kelleher op de website van The Reds. "Maar als je naar het schema kijkt, dan is elk duel lastig. Je kan in geen enkele wedstrijd de voet van het gaspedaal halen."

Ondanks het loodzware programma legt de Ier de lat hoog. "Wij moeten ambitieus zijn. We hebben in onze selectie absoluut de kwaliteit om mee te doen om het kampioenschap. Dat moeten we nu laten zien. Als we mee willen doen moeten we een vergelijkbaar niveau halen als City en Arsenal."

Met negen overwinningen en slechts één nederlaag in alle competities is de ploeg van Arne Slot in ieder geval goed begonnen. Kelleher gaat in op de trainerswissel op Anfield. "Natuurlijk was het een enorme verandering voor ons, de manager (Jürgen Klopp, red.) vertrok en veel van de andere stafleden ook. Maar ik denk dat het belangrijk voor ons was dat er niet te veel veranderingen waren in de spelersgroep."

"We weten allemaal waar het om draait en we waren vorig seizoen dichtbij", vervolgt de sluitpost. "Dat geeft ons veel motivatie om dit jaar een stapje verder te gaan." Van dat verlangen binnen de Liverpool-selectie profiteert ook Slot, meent Kelleher. "Dat maakt het makkelijker voor de nieuwe manager, dat hij een team vol kwaliteit erft. Zoals hij al zei, er zit veel kwaliteit in de selectie en veel ervaring en motivatie om nog een stap verder te gaan."

De hoofdtrainer van Liverpool maakt bovendien een prima indruk. "Je moet openstaan voor verandering. Het is een nieuwe start voor iedereen. Slot kwam hier binnen en probeerde direct met alle spelers te praten om ons goed te leren kennen. Hij doet echt zijn best om alle spelers te leren kennen, dat is alles wat je kunt vragen."