Maarten Martens over AZ en Ruben van Bommel

Martens over zoon Van Bommel: 'Ruben haalt een hoog niveau, maar niet altijd'

Vandaag om 13:25

    AZ-trainer Maarten Martens is nog zoekende naar continuïteit. De ex-Rode Duivel is momenteel getuige van een AZ dat de ene dag de sterren van de hemel speelt, maar de andere dag te wisselvallig is. Martens stipt daarbij Ruben van Bommel - zoon van Mark van Bommel - aan. 

    "Ruben van Bommel haalt bijvoorbeeld vaak een heel hoog niveau, maar dat lukt nog niet altíjd. Als Ruben stappen wil blijven zetten, zal zijn stabiliteit in het creëren en afronden ook weer hoger moeten worden. We weten dat het erin zit. Dus dan gaat het erom dat het iedere keer wordt gebracht. Dat is een proces en daar zijn we mee bezig", zo laat Martens weten in een exclusief interview tegenover Voetbal International

    "Wat de gehele ploeg betreft: behalve het rendement kan ook het verdedigende deel nog beter. Met name het voorkomen van gevaar. We hebben in dat kader de communicatie op de flanken een paar keer aangehaald", voegde Martens daaraan toe. 

    Martens staat voor een zware opgave bij AZ. In de aankomende wedstrijden spelen de Alkmaarders onder anderen tegen PSV, Tottenham Hotspur, Feyenoord en Fenerbahçe.

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.