Nico Dijkshoorn over Youri Tielemans bij de Rode Duivels

'Tielemans kijkt in de spiegel en denkt: 'Ik ben een zinkend schip''

Vandaag om 12:34

    België beleefde een dramatische eerste helft tegen Italië in het Nations League-duel dat uiteindelijk in een gelijkspel eindigde. Totdat de rode kaart viel voor Lorenzo Pellegrini leken de Rode Duivels af te gaan op een afgang. Columnist Nico Dijkshoorn zag Youri Tielemans er hopeloos bijlopen.

    "Youri was de sterrenkok die nu eens geen eetbare bloem op het vlees legde. Eenvoud en wilskracht gingen hand in hand, maar wat Youri ook verzon, het waren zijn benen die in de eerste helft als een natte kwast het veld vol schilderden met tevergeefse maar daarom niet minder mooie pogingen tot genialiteit. Niets lukte tegen Italië, maar zelfs zijn onvoltooide werken lieten je ogen volstromen met vocht", zo schreef Dijkshoorn in Het Nieuwsblad

    "In de eerste helft kapitein op een zinkend schip. Groeide mee met de ploeg na rust. Tielemans, en dat weet ik zeker, zit vandaag voor een willekeurig raam en denkt: 'Ik ben een zinkend schip.' Ik was gisteren, tijdens de eerste helft, de kapitein op de Titanic", concludeerde Dijkshoorn. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.