Lucas Stassin de man bij beloften Rode Duivels met twee goals

Stassin goudhaantje bij België onder 21: 'Heel blij met twee goals en drie punten'

11 oktober om 23:11
Laatste update: 11 oktober om 23:12

    Lucas Stassin (19) was het goudhaantje bij de beloften van de Rode Duivels. De spits van Saint-Éttiene eiste de hoofdrol op in de wedstrijd tegen Schotland in de strijd om kwalificatie voor het EK, met twee goals. Na afloop reageerde Stassin bij Sporza

    Totdat in Stassin erin kwam, was Schotland - België een draak van een wedstrijd. Pas in de 71e minuut besloot trainer Gill Swerts Stassin te brengen, maar het geduld van de spits werd in de 71e minuut meteen beloond. Na een minuut bracht hij de Rode Duivels op voorsprong en in de slotfase tekende hij met zijn tweede goal voor de eindstand. Na afloop was de spits zeer te spreken over zijn eigen prestaties. 

    "Ik ben heel blij met de twee goals en drie punten", zei Stassin bij Sporza. "Dit is niet aleen mijn verdienste, maar uiterard ook die van de coach en mijn ploegmaats. Of dit een antwoord is op mijn aanvankelijke niet-selectie? Zo bekijk ik het niet. Dat zijn nu eenmaal de wetten van het voetbal", aldus de 19-jarige spits.

    De beloften van België hebben zichzelf nu in een goede uitgangspositie gezet voor de kwalificatie voor het EK. Momenteel bezetten zij de tweede plek in poule B achter koploper Spanje die zes punten losstaan. Uiteindelijk zullen de drie beste nummers twee doorgaan. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.