Wedstrijdverslag: Belgische beloften winnen met 0-1 van Schotland

Invaller Stassin bezorgt jonge Rode Duivels belangrijke zege

11 oktober om 21:51

De Belgische beloften mogen nog altijd dromen van het EK. Ze wonnen immers het cruciale duel tegen de Schotse leeftijdsgenoten met 0-1. Invaller Lucas Stassin kroonde zich tot man van de match met twee doelpunten. 

De troepen van Swerts hadden vrijdag slechts één opdracht, winnen in Schotland. Beide landen hadden voor aanvang van de partij immers zestien punten, maar Schotland stond op de tweede plaats en België op plaats drie. Met een zege hielden de jonge Rode Duivels hun EK-kansen gaaf.

 België had het knap lastig tegen Schotland. Stroeykens haalde niet zijn niveau van bij Anderlecht en ook jongens als Steuckers en Mbangula konden zich onvoldoende manifesteren. Voor de rust miste Sylla de beste kans van de Belgen. Spileers en Rommens lieten dan weer kopkanen onbenut.

Na de rust kwam Stassin tussen de lijnen. Dat bleek de gouden wissel zijn. De aanvaller reageerde attent toen een schot van Sardella gekeerd werd en tikte de 0-1 binnen tussen de benen van de Schotse doelman. Het bleef spannend na de openingsgoal. Pas vlak voo het laatste eindsignaal nam Stassin met zijn tweede treffer van de avond alle twijfel weg.

Dinsdag wacht de volgende opdracht voor de Belgische beloften. Dan is Hongarije de tegenstander. Pakken onze landgenoten minstens een punt dan plaatsen zich voor de barrages. België kan ook nog bij de drie beste tweedes eindigen en zich rechtstreeks plaatsen voor het EK, maar dat wordt geen eenvoudige klus.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.