Peter Vandenbempt kritisch na gelijkspel Rode Duivels tegen Italië

Vandenbempt kritisch op Rode Duivels en Tedesco: 'Defensief klopte er niks'

Vandaag om 19:00

    De Rode Duivels wisten na een dramatisch begin tegen Italië in de UEFA Nations League, tóch een gelijkspel over de streep te trekken. Maar toch is sportjournalist Peter Vandenbempt kritisch op de ploeg van bondscoach Domenico Tedesco. 

    België leek af te gaan op een dramatische avond, maar een rode kaart voor Lorenzo Pellegrini bracht de Rode Duivels terug in de wedstrijd. Na goals van Maxim de Cuyper en Leandro Trossard, trok België een gelijkspel over de streep. Toch is de slechte eerste helft bij Vandenbempt blijven hangen. 

    "De échte waardemeter was voor mij de periode dat beide ploegen met 11 op het veld stonden. En dan was het eerste halfuur toch ronduit angstaanjagend van de Duivels. Het leek echt op een dramatische avond uit te draaien", zo zei Vandenbempt bij Sporza. Daarbij vond de journalist dat Tedesco de fout inging door Jeremy Doku als een soort verkapte wingback op te stellen. 

    "Defensief klopte er niks. De pressing van de Duivels werkte niet. En de keuze om Doku in balverlies achter Dimarco te laten rennen evenmin. Ik had de indruk dat ook Debast vaak twijfelde wat hij precies moest doen", voegde Vandenbempt daaraan toe. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.