UEFA president Aleksander Ceferin kritisch op potentiële stakers

UEFA uit kritiek op potentiële stakers: 'Spelers met de hoogste salarissen klagen'

Vandaag om 18:45

    UEFA-president Aleksander Ceferin is het er mee eens dat de voetbalkalender op zijn limiet zit, maar vindt tegelijkertijd dat er teveel geklaagd wordt door voetballers. Volgens de topman van de UEFA verdienen spelers heel veel geld, dus mag dit ook verwacht worden. 

    "We moeten erkennen dat de wedstrijdkalender op de volledige capaciteit zit, de grenzen zijn bereikt", aldus Ceferin op een conferentie van de European Clubs' Association. Alleen daarna geeft de Sloveen aan dat voetballers met de meeste salarissen, ook het meeste klagen. 

    "Wie klagen er? De spelers met de hoogste salarissen en de clubs met de meeste topspelers. De spelers die niet veel verdienen en de clubs die met moeite een sterk elftal op de been kunnen brengen, klagen niet. Zij houden ervan om te voetballen", voegde de UEFA-president daaraan toe. 

    Meerdere clubs en spelers hebben al kritiek geuit op de overvolle kalender. Oranje-bondscoach Ronald Koeman opperde voor het EK daarom om niet 23, maar 26 spelers mee te nemen. Daarbij gaf Manchester City-middenvelder Rodri aan dat hij misschien zelfs zou willen staken. Vlak daarna liep de Spanjaard een zware knieblessure op. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.