Bondscoach Tedesco over Doku tegen Italië in Nations League

Tedesco licht keuze voor positie Doku toe tegen Italië in Nations League-duel

Vandaag om 18:00
Laatste update: om 19:58

    Na het 2-2 gelijke spel tegen Italië in de Nations League, gaf Jeremy Doku aan niet helemaal blij te zijn met de positie waarin hij speelde. Inmiddels heeft bondscoach van de Rode Duivels - Domenico Tedesco - zijn keuze voor de verdedigende positie waarin Doku speelde tegen Italië, toegelicht. 

    Doku kreeg veel te maken met de opkomende Federico Dimarco en had het verdedigend zwaar. De aanvaller van Manchester City was het na de wedstrijd niet eens met de kritiek die hij kreeg. Inmiddels heeft Tedesco daarover van zich laten horen. "De reden dat we hem aan de rechterkant hebben gezet, is dat we veel de bal wilden hebben. Hij kan overigens aan beide kanten spelen. Bij Manchester City speelde hij de laatste wedstrijden ook aan de rechterkant. Meestal komt hij tegen twee tegenstanders terecht. Dat was de reden waarom hij op rechts stond", aldus Tedesco tegenover Het Nieuwsblad

    "De positie is voor Jeremy echt geen grote verandering. Maar we werden teruggedrongen. Dan weet je dat je één prijs moet betalen", voegde Tedesco daaraan toe. De Rode Duivels hadden de eerste helft veel moeite met de Italianen en stonden al snel met 2-0 achter. Na een rode kaart voor Lorenzo Pellegrini, wist België door goals van Maxim de Cuyper en Leandro Trossard terug te komen tot 2-2. Op 14 oktober nemen de Rode Duivels het op tegen Frankrijk. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.