'Solskjaer legt een aanbieding van de Deense bond naast zich neer'

Vandaag om 12:44
Laatste update: om 13:00

Ole Gunnar Solskjaer heeft aan aanbod om bondscoach te worden van Denemarken geweigerd, zo meldt het Deense Tipsbladet. De voormalig speler en trainer van Manchester United zou in gesprek zijn met een grote club.

Solskjaer werd in november 2021 ontslagen bij Manchester United en is sindsdien nog niet teruggekeerd als trainer. De Noor is aan meerdere functies gelinkt sinds zijn vertrek van Old Trafford, maar wacht op 'de juiste kans, met de juiste mensen'. Ook een baan als bondscoach van Denemarken kon de oud-spits niet bekoren. Hij hapte niet toe op de mogelijkheid om Kasper Hjulmand op te volgen. Inmiddels zou Solskjaer in gesprek zijn met een club van formaat.

Eerder gaf Solskjaer aan dat hij graag nog eens terug zou keren als trainer van Manchester United. "Als de familie (United, red.) het vraagt, zou ik altijd ja zeggen. Het voelt verkeerd om te praten over banen van andere mensen, maar natuurlijk zou ik ja zeggen", benadrukt de 67-voudig international van Noorwegen, die 366 officiële duels voor United speelde.

Niet alleen deed Solksjaer een open sollicitatie bij United. Hij staat ook welwillend tegenover het bondscoachschap van Noorwegen. "Ik ben een trotse Noor", zegt hij. "Als Ståle (Solbakken, bondscoach, red.) besluit te stoppen, kom ik graag in beeld. Ik ben een trotse Noor en ik ben trots waar ik vandaan kom." Nu lijkt de trainer echter eerst terug te keren in het clubvoetbal.