'Bayern had grote zorgen over Matthijs De Ligt'

'Teleurgesteld Bayern München had grote zorgen over verdediger'

Vandaag om 20:22

Bij Bayern München hadden ze grote twijfels over Matthijs de Ligt. De clubleiding van de Bundesliga-grootmacht was 'teleurgesteld in de gebrekkige mobiliteit' van de Nederlander, zo meldt The Daily Mail donderdag.

De Ligt maakte afgelopen zomer de overstap van de ploeg van Vincent Kompany naar Manchester United, dat minimaal 45 miljoen euro voor hem betaalde. De Nederlandse verdediger speelde slechts twee seizoenen voor Der Rekordmeister. The Daily Mail beweert dat ze in de Allianz Arena schrokken van zijn fysieke staat.

'Bronnen hebben aangegeven dat er steeds meer bedenkingen waren over de hoeveelheid tijd die De Ligt in de sportschool doorbracht en de impact die dat had op de elasticiteit van zijn lichaam', schrijft de boulevardkrant. 'De coaches van Bayern München maakten zich grote zorgen over het gebrek aan flexibiliteit van De Ligt tijdens zijn laatste seizoen in Beieren.' Of ook Kompany zelf die mening was toegedaan is onduidelijk.

United en manager Erik ten Hag zouden op de hoogte zijn geweest van de Duitse zorgen, maar besloten toch om De Ligt aan te trekken. De Oranje-international weet zich echter nog niet aan de malaise te onttrekken bij Manchester United. Tegen Aston Villa zat hij afgelopen weekend op de bank. Jonny Evans en Harry Maguire kregen centraal achteraan de voorkeur.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.