Radja Nainggolan over Rode Duivels tegen België in Nations League

Nainggolan twijfelt over België: 'Italië geen wereldploeg, maar wij ook niet'

10 oktober om 20:30

    Oud Rode Duivel Radja Nainggolan heeft zijn twijfels geuit over het Belgische elftal dat het vanavond opneemt tegen Italië in de Nations League. De momenteel clubloze speler denkt dat de nieuwe generatie nog niet van het niveau is van de oude generatie. 

    Op de vraag die Nainggolan kreeg over Italië, antwoordde hij als volgt: "Spalletti is wel een trainer die zijn ploeg kan zetten. ­Momenteel is hij nog veel aan het proberen, hij roept ook veel jonge gasten op. Maar als je naar de namen kijkt: Donnarumma, Bastoni, Barella. Dat is niet slecht, hè", zo zei Nainggolan tegen Het Nieuwsblad. 

    "De Rode Duivels hebben geen wereldploeg", voegde Nainggolan daaraan toe. "Het ­belangrijkste bij de nationale ploeg is dat alles goed in elkaar klikt. Wij hebben jaren spelers van wereldniveau gehad en wat hebben we ermee gewonnen? Niks", concludeerde de 36-jarige. 

    Na een avontuur in Indonesië, keerde Nainggolan terug in België. De oud speler van onder andere AS Roma en Internazionale houdt momenteel zijn conditie op peil bij Antwerp Global FC. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.