Domenico Tedesco licht opstelling Rode Duivels tegen Italië toe

Tedesco licht positie Debast toe: "Heeft daar ook al tegen Servië gespeeld"

10 oktober om 20:06

Domenico Tedesco koos een opstelling voor de match van de Rode Duivels in Italië met Zeno Debast en Maxim De Cuyper als vleugelverdedigers. In het midden en vooraan zijn er basisplekken voor Orel Mangala, Charles De Ketelaere en Leandro Trossard.

Tegen Gilles De Bilde lichtte Tedesco zijn opstelling toe. Wat deed hem kiezen voor Debast als rechtsachter? “Zeno heeft daar ook al tegen Servië gespeeld. We hebben er ook met hem op getraind”, citeert HLN de bondscoach.

Voor Timothy Castagne, die daardoor op de bank moet beginnen, komt er wellicht kans tegen Frankrijk. “Wel, er zijn twee matchen. Vanavond start hij op de bank, maar dat wil niet zeggen dat hij niet zal spelen vandaag of tegen Frankrijk”, vertelt Tedesco.

Ondanks de vele afwezigen wil Tedesco vol op de winst spelen. “Het is duidelijk dat Italië na het EK veranderd is. Dat moeten ze tonen, net als wij. We willen winnen, het liefst met goed voetbal.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.