Ludo Vandewalle noemt aanstelling David Hubert bij Anderlecht een gok

Gokt Anderlecht met Hubert? "Hadden een trainer met meer adelbrieven verwacht"

Vandaag om 17:44
Laatste update: om 17:59

RSC Anderlecht koos er donderdagochtend verrassend voor om niet Ryan Mason aan te stellen, maar in plaats daarvan David Hubert te promoveren tot de vaste coach. Volgens Ludo Vandewalle nemen ze daarmee bij paars-wit een flink risico.

Dat Anderlecht na een chaotische paar dagen toch uitkomt bij Hubert, vindt Vandewalle curieus. “Toch is na de slalom met die jonge Mason de keuze voor Hubert een vreemd eindpunt. Een gok”, schrijft de analist in Het Nieuwsblad.

Na een paar matchen als interim ziet Vandewalle er al wel een aantal positieve voortekenen voor Huberts Anderlecht. “De Brusselaar heeft er na de vooral op het defensief gerichte Riemer bij paars-wit al snel aanvallende patronen ingeslepen. Hulde daarvoor.”

Toch denkt Vandewalle dat de jonge coach de ervaring mist om Anderlecht terug succesvol te maken. “Om een club als Anderlecht naar de rehabilitatie te coachen, hadden we een trainer met meer adelbrieven verwacht. Een coach die al prijzen kan voorleggen, eentje die andere clubs al uit het slop heeft gehaald.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.