KRC Genk speelt gelijk tegen Roda JC in oefenpot

KRC Genk geraakt in oefenpot niet langs Nederlandse tweedeklasser

Vandaag om 17:02
Laatste update: om 17:08

Om de fitheid tijdens de interlandbreak vast te houden, speelde KRC Genk donderdagmiddag op het eigen trainingscomplex een oefenwedstrijd tegen de Nederlandse tweedeklasser Roda JC Kerkrade. De match eindigde op een 1-1 gelijkspel.

Genk liep afgelopen weekend tegen een smadelijke nederlaag aan op bezoek bij KV Kortrijk en dus gingen de manschappen van Thorsten Fink met een domper de interlandbreak in.

In de oefenpot tegen Roda JC moest kon kater dus worden weggespeeld, maar daar dachten de bezoekers anders over. Die boden goed weerwerk en gingen rusten met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft herstelde de koploper van de Jupiler Pro League de orde. Na 72 minuten mocht Tolu aanleggen vanaf de stip na een fout op Adedeji-Sternberg. De Nigeriaanse spits faalde niet en legde de eindstand vast.

“We speelden met een mix van spelers uit de A-kern en van Jong Genk en hebben dan ook niet speciaal op deze wedstrijd getraind. De focus ligt wat dat betreft al op volgende week”, zo wordt trainer Fink over de match geciteerd op de clubwebsite.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.