Vandewalle over de vrijheid van De Bruyne en Lukaku en terugblik op Courtois

“Zonder Courtois-precedent zou Tedesco die vrijheid niet hebben gegeven”

Vandaag om 15:47

Ludo Vandewalle, de chef-voetbal van Het Nieuwsblad, zet zijn vraagtekens bij de handelswijze van bondscoach Domenico Tedesco. Vandewalle vraagt zich af of er in het uitblijven van Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Thomas Meunier een schuldbekentenis zit richting Thibaut Courtois.

Vandewalle blikt terug op de situatie waarin Courtois na een lang seizoen vroeg om de laatste match tegen Estland over te slaan. Destijds ontving Courtois een ‘njet’ van Tedesco. “Courtois verliet dan maar op eigen houtje de selectie en dat is de grootste fout die hij kon maken. Maar het stemde Tedesco wel tot nadenken”, deelt Vandewalle via Het Nieuwsblad.

Na ruim een jaar moet Courtois vaststellen dat De Bruyne, Lukaku en Meunier wel de rust krijgen die hij niet kreeg. De Bruyne is nog geblesseerd, maar gaf ook forfait voor november. Lukaku is wel klaar. “Vrijdag was hij goed voor twee assists en een doelpunt bij zijn club Napoli. Zondag was hij in Anderlecht om zijn ex-club aan het werk te zien. De reis was er alvast niet teveel aan”, aldus Vandewalle.

“We zullen het nooit weten, maar zonder het Courtois-precedent zou Tedesco die vrijheid aan de twee overgebleven sterspelers wellicht niet hebben gegeven. Het argument van het zware seizoen houdt zeker steek maar dat geldt evenzeer voor Youri Tielemans en Leandro Trossard die met hun clubs in de Champions League spelen terwijl Lukaku met Napoli niet eens Europees actief is. Er is een verschil in status tussen Lukaku en Tielemans-Trossard, dat zeker. Maar toch”, besluit Vandewalle.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.