'Ex-medewerker Club Brugge vrijgesproken voor datalek aan Antwerp'

Vandaag om 13:00

Een 36-jarige Antwerpenaar is woensdag ook in beroep vrijgesproken voor hacking, heling en misbruik van vertrouwen. Volgens Club Brugge had hij gevoelige info doorgespeeld aan Antwerp, maar dat kon niet bewezen worden. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De beklaagde C.S. werkte een tijdje als consultant voor LakeSprings, de holding van Bart Verhaeghe. Hij was onder meer betrokken bij het Personal Performance Center, waarmee Club de prestaties van de spelers in kaart brengt om ook blessures te vermijden. Tijdens zijn opzegperiode zou hij de vertrouwelijke gegevens van enkele Club-spelers hebben bewaard op zijn laptop.

Volgens de rechtbank kon echter niet bewezen worden dat die gevoelige informatie ook daadwerkelijk bij het bestuur van Antwerp is geraakt. 'Uit niets blijkt dat hij bepaalde data, software of bedrijfsprocessen dan wel medische data van het programma Club Lab op een of andere wijze ter beschikking heeft gesteld van concurrerende voetbalclubs', stond te lezen in het vonnis.

C.S. wordt dus niet vervolgd, maar moet wel een symbolische euro betalen aan Ruud Vormer en Brandon Mechele. Beide spelers stelden zich burgerlijke partij omdat C.S. te lichtzinnig is omgesprongen met hun data.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.