OFFICIEEL: RSC Anderlecht haalt Ryan Mason (Spurs) niet en kiest voor David Hubert

OFFICIEEL: RSC Anderlecht gaat dan toch niet Mason halen, Hubert blijft T1

Vandaag om 11:29
Laatste update: om 11:37

Op donderdagochtend nam het bestuur van RSC Anderlecht een beslissing over de trainerspositie en koos ervoor om David Hubert definitief als hoofdcoach aan te stellen. De Raad van Bestuur besloot om Ryan Mason, de 33-jarige assistent-trainer van Tottenham, niet binnen te halen. Dat meldt de club op donderdag.

De keuze voor Mason werd niet unaniem gesteund, en zowel binnen het bestuur als bij de supporters leek er twijfel te bestaan over zijn profiel en de afkoopsom die Tottenham zou vragen.

De beslissing geeft aan dat het vertrouwen in Hubert groot is. De jonge Belgische trainer, die eerder interim-T1 was, heeft indruk gemaakt met zijn aanpak en leiderschap. Hubert had eerder aangegeven open te staan voor een langdurige rol als hoofdcoach, wat nu bevestigd is. 

De beslissing om bij Hubert te blijven, werd ook deels beïnvloed door de wens om stabiliteit te behouden binnen de club. Hoewel er aanvankelijk interesse was in Mason, werd duidelijk dat veel fans liever een Belgische coach zagen die de club en zijn filosofie goed kent.

'De voorbije weken voerde de sportieve leiding van de club in alle sereniteit gesprekken met een aantal kandidaat-coaches', lezen we in het officiële bericht. 'Na de laatste wedstrijd tegen Standard Luik werd een grondige evaluatie gemaakt. De conclusie van dat proces is nu duidelijk: RSC Anderlecht trekt voluit de kaart van David Hubert als hoofdcoach van het eerste elftal.'

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.