Brobbey vergelijkt Oranje en Gakpo met Ajax en Godts

Brobbey merkt een verschil: 'Niet negatief, maar Gakpo is verder dan Godts'

Vandaag om 09:44

Brian Brobbey hoopt deze interlandperiode opnieuw tegen Duitsland de kans te krijgen in de punt van de aanval bij het Nederlands elftal De 22-jarige spits beseft dat het niveau bij Oranje hoger ligt dan bij Ajax. Brobbey trekt de vergelijking tussen het voetballen bij Ajax met Mika Godts (het jeugdproduct van KRC Genk) en het voetbal bij het Nederlands elftal met Cody Gakpo van Liverpool. 

In de interlandbreak van september koos bondscoach Ronald Koeman tegen Bosnië & Herzegovina (5-2) voor Joshua Zirkzee (ex-RSC Anderlecht). De aanvaller speelde sterk én scoorde, waardoor de druk voor Brobbey voor het duel met Duitsland (2-2) werd opgevoerd. "Soms is die druk wel goed voor me. Op het moment dat de bondscoach me vertelde dat ik tegen Duitsland zou spelen, heb ik er veel aan gedacht en me in mijn hoofd al ingesteld op de verdedigers. Ik heb bewezen dat ik zeker met druk kan omgaan. En die heb ik ook wel nodig", laat de Ajax-spits optekenen door De Telegraaf.

Koeman wilde nog niet verklappen of Zirkzee en Brobbey deze interlandperiode weer beiden één wedstrijd krijgen. "Hongarije of Duitsland maakt me eigenlijk niet uit", erkent Brobbey. "Maar Duitsland is wel een heel mooie wedstrijd. Ik denk dat Antonio Rüdiger nu speelt?" Vorige maand had Jonathan Tah in Amsterdam zijn handen vol aan Brobbey. "Ik denk dat ze me nog niet kenden, maar nu wel. Daardoor zal het nu ook vast wel iets moeilijker worden."

Brobbey krijgt de vraag of het bij Oranje makkelijker voor hem is om spits te zijn, omdat hij betere spelers om zich heen heeft. "Nu moet ik even heel goed nadenken wat ik kan zeggen. Het is natuurlijk anders. Iedereen heeft andere kwaliteiten. Cody Gakpo is op dit moment bijvoorbeeld wat verder dan Mika Godts. Dat is niet negatief naar Ajax, maar het hogere niveau maakt het misschien wel wat makkelijker, ja. Bijna iedereen hier speelt in de top."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.