Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe treedt toe tot European Club Association

Club-voorzitter Verhaeghe gaat zich bemoeien met hervorming transfermarkt

9 oktober om 22:28

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe is woensdag verkozen tot bestuurslid van de European Club Association (ECA). De organisatie die de belangen behartigt van de grootste voetbalclubs in Europa. In die hoedanig zal hij meebeslissen over de hervorming van de transfermarkt.

Dat maakte Blauw-Zwart woensdag bekend op de clubwebsite, waar ook een toelichting wordt gegeven. ‘Verhaeghe zal zetelen als vertegenwoordiger van ‘subdivisie 2’, waarin landen zijn opgenomen die tussen plaats zeven en vijftien op de UEFA-ranglijst staan, met België momenteel op de achtste plaats.’

Club is fier op de uitverkiezing van Verhaeghe en stelt dat het aangeeft dat Blauw-Zwart een belangrijke rol speelt in Europa. ‘Deze benoeming onderstreept de groeiende invloed van Club Brugge op het Europese toneel’, valt er te lezen.

Een dossier waar de ECA zich de komende periode intensief zal bezighouden is de hervorming van de transfermarkt, die recentelijk in vraag gesteld werd in de zaak-Diarra. ‘De organisatie zal onder andere een sleutelrol spelen in de lopende gesprekken over de hervorming van de transfermarkt, een kwestie die de toekomst van Europese clubs zal bepalen’, schrijft Club Brugge daarover in het statement.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.