Riccardo Calafiori hoopt dat Leandro Trossard niet scoort

Ploegmaats tegenover elkaar: Calafiori hoopt dat Trossard niet scoort

9 oktober om 21:57

Leandro Trossard en Riccardo Calafiori zijn ploegmaats bij Arsenal, maar donderdag staan de twee tegenover elkaar als de Rode Duivels en Italië elkaar treffer. De Italiaanse verdediger hoopt alvast dat Trossard niet zal scoren.

Calafiori verdiende met een uitstekend seizoen bij Bologna een transfer naar Arsenal en is inmiddels ook vaste waarde bij de nationale ploeg. “We zijn een jong team en als we goed spelen kunnen we van iedereen winnen”, vertelt hij bij HLN.

De prestaties van Italië zijn nog niet stabiel, weet ook Calafiori. Op het EK lag het land er al vroeg uit, maar in de eerste Nations League-partij werd Frankrijk dan weer verslagen. “Het gaat met ups en downs. We hebben wat dingen veranderd en je op het veld zien dat we nu in vorm zijn.”

Over ploegmaat Trossard was Calafiori lovend. “Hij is een topspeler”, klinkt het. En even later met een glimlach: “Maar ik hoop dat hij niet scoort. Ik zal hem uit zijn concentratie proberen te brengen.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.