Tedesco wilt De Ketelaere meer speeltijd geven

Tedesco met hoopgevend nieuws voor De Ketelaere: "Hij verdient meer speeltijd"

9 oktober om 19:55

Donderdag nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de Nations League. Daags voordien verscheen bondscoach Domenico Tedesco op de persconferentie. Hij had het onder andere over Charles De Ketelaere.

Tedesco zal door de afwezigheden van Lukaku, De Bruyne en Onana zijn ploeg moeten aanpassen op bepaalde posities. Dat biedt mogelijkheden voor onder meer De Ketelaere. "Hij zou het verdienen. Hij doet het heel goed bij Atalanta. Hij speelt er een belangrijke rol en hij kan dat ook voor ons doen", citeert Sporza Tedesco.

De Ketelaere kreeg op het afgelopen EK niet veel speelminuten van Tedesco. Maar daar kan de komende interlands tegen Italië en Frankrijk wel eens verandering in komen. "Na het EK hebben we gewisseld omdat we kansen willen geven aan spelers die we minder goed kennen. De Ketelaere is de vorige keer goed ingevallen, dus hij verdient meer speeltijd."

De Ketelaere kwam met Atalanta dit seizoen al zeven keer in actie in de Serie A. In die wedstrijden was hij goed voor één doelpunt en één assist.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.