Terugblik op ‘Gouden Generatie’ door Georges Leekens en Nicoals Lombaerts

Terugblik op ‘Gouden Generatie’, “Zijn maar klein landje, hé, waren razend gevaarlijk”

Vandaag om 18:30

Georges Leekens en Nicolas Lombaerts hebben teruggeblikt op de ‘Gouden Generatie’ Rode Duivels. Het duo is vol lof over de periode. Leekens benadrukt hoeveel weelde er was in de verdediging van de Rode Duivels.

Lombaerts geeft aan dat er nog altijd goede spelers bij de Rode Duivels zijn, maar dat er destijds wereldspelers actief waren. “Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku... die laatste twee zijn er nu ook niet meer bij. Ook nog zoveel anderen. Zoveel kwaliteitsvolle spelers in één ploeg samen? Dat zal nog een tijdje duren. We zijn maar een klein landje, hé”, citeert Het Belang van Limburg Lombaerts.

Leekens is het eens met Lombaerts en richt zich op de verdediging van de ‘Gouden Generatie’ Rode Duivels. “We hadden Alderweireld, Meunier, Lombaerts, Vermaelen, Kompany, Van Buyten, Vertonghen... Van Damme en Deschacht zaten in de wachtkamer. Alleen al op stilstaande fases: Van Buyten, Fellaini, Alderweireld... We waren razend gevaarlijk. Nu pakken we doelpunten op stilstaande fases”, aldus Leekens.

Lombaerts sluit zich af door zichzelf als voorbeeld te geven in de verdediging van de Rode Duivels destijds. “Ik was 1.88 meter en ik mocht niet eens mee gaan koppen bij hoekschoppen. Ik speelde bij Zenit Sint-Petersburg. We werden Russisch kampioen en wonnen de Europa League. Toch speelde ik nog bij de minste ploeg van allemaal”, besluit Lombaerts.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.