Real Madrid lovend over Iniesta

Real eert Iniesta in officieel statement: 'Grootste legendes in Spaanse voetbal'

Vandaag om 12:47

Real Madrid heeft in een officieel statement lovende woorden over voor Andres Iniesta. De oud-middenvelder van aartsrivaal FC Barcelona maakte maandag bekend zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

De veertigjarige Inieste kondigde maandag aan dat er na meer dan twintig jaar aan profvoetbal een einde komt aan zijn carrière. De Spanjaard schitterde jarenlang in het shirt van het Spaanse nationale elftal en FC Barcelona. Uitgerekend aartsrivaal Real Madrid is in een officieel statement lyrisch over de spelverdeler. 'Na Iniesta's aankondiging dat hij stopt als profvoetballer, wil Real Madrid zijn erkenning, bewondering en waardering voor een van de grootste legendes in het Spaanse voetbal uitspreken.'

'Andrés Iniesta heeft de sport verrijkt met zijn voetbal en zijn waarden, en niet te vergeten alle prijzen die hij heeft gewonnen in zijn carrière', vervolgen de Madrilenen. 'Zijn iconische goal in de WK-finale van 2010 zal voor altijd in het geheugen van iedere Spaanse fan blijven. Real Madrid wil hem en zijn familie het allerbeste wensen in dit nieuwe hoofdstuk in zijn leven.'

Na zijn vertrek bij het Japanse Vissel Kobe, waar de middenvelder zijn carrière vervolgde na zijn exit bij Barcelona, zat Iniesta zonder club. Na lang wikken en wegen is de middenvelder tot het besluit gekomen om te stoppen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.