Wolfsburg-speler Behrens betuigt spijt na uitlating 'homo-shit'

VFL Wolfsburg-speler heeft spijt na uitspraak: "Ik teken die homo-shit niet"

Vandaag om 12:18

Kevin Behrens komt sportief nauwelijks nog in het stuk voor bij VfL Wolfsburg, maar hij heeft buiten de lijnen wel voor een schandaal gezorgd. De 33-jarige spits kwam onder vuur te liggen vanwege homofobe uitspraken, meldt BILD.

Behrens en enkele van zijn teamgenoten namen eind september deel aan een interne signeersessie, waarbij ze hun handtekeningen moesten zetten op verschillende items. Ook een speciaal VfL Wolfsburg-shirt in regenboogkleuren kwam voorbij. De club wil namelijk een voorbeeld zijn voor diversiteit en tolerantie, weet BILD. Behrens weigerde dat shirt echter te tekenen. "Ik teken zulke homo-shit niet", zou hij hebben geroepen.

Daarmee zorgde Behrens voor afschuw onder de medewerkers van Wolfsburg en de clubleiding werd meteen op de hoogte gesteld. Sportief directeur Sebastian Schindzielorz riep hem op het matje en de aanvaller betuigde spijt. 'Tijdens een interne bijeenkomst waren er uitspraken die niet in lijn waren met het standpunt van VfL Wolfsburg. Het incident is direct intern afgehandeld', laat de Bundesliga-club weten in een verklaring. 'VfL Wolfsburg benadrukt dat het zich bewust is van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. De club en haar medewerkers staan ​​voor diversiteit en tolerantie. Fundamentele waarden als respect, eerlijkheid en openheid zijn altijd stevig verankerd geweest in de clubfilosofie.'

Ook Behrens zelf trekt in gesprek met BILD het boetekleed aan. "Mijn spontane opmerkingen waren absoluut niet oké. Ik wil mij daarvoor verontschuldigen. Het onderwerp is duidelijk intern besproken en ik vraag om begrip dat ik er verder niet op wil ingaan." Het is niet duidelijk of de eenmalig Duits international een straf heeft gekregen. Hij ontbrak afgelopen weekend wel in de selectie voor het duel met VfL Bochum.

De carrière van Behrens zit in een neerwaartse spiraal. In 2022/2023 schoot hij Union Berlin nog naar de Champions League en werd hij opgeroepen voor het Duitse elftal. In januari 2024 maakte hij de overstap naar Wolfsburg, waar de klad er in kwam.