Bild ziet opperbeste sfeer bij Bayern: 'Dankzij reglement Kompany'

Bild ziet opperbeste groepssfeer bij Bayern: 'Met dank aan reglement Kompany'

Vandaag om 11:43
Laatste update: om 11:52

Drie wedstrijden zonder overwinning, dan bereikt de ketel bij Bayern München stilaan het kookpunt. Toch stijgt er opvallend weinig gefluit op vanuit de spelersgroep. De sfeer binnen de selectie zit namelijk uitstekend. Bild schrijft die vaststelling toe aan het gesmaakte huisreglement van Vincent Kompany.

Sinds de Brusselaar het roer overnam in Beieren, valt zijn 'menselijkheid' op, zo schrijft BildDie komt het best tot uiting in het interne reglement voor de spelers. Van een boetesysteem is bijvoorbeeld geen sprake. Voor laatkomers heeft Kompany een andere gepaste straf bedacht. Zij moeten net zo lang op de club blijven als de hoofdtrainer. Op een gemiddelde trainingsdag hebben de spelers gedaan om 13u. Zij die 's morgens te laat op het appel verschijnen, mogen pas naar huis wanneer Kompany vertrekt. Meestal is dat pas laat in de namiddag.

Dat is niet de enige vernieuwing die de voormalige Rode Duivel heeft doorgevoerd. Zo maakt hij ook graag gebruik van ... WhatsApp. De wedstrijdselectie voor het komende weekend zwiert Kompany gewoon in het gezamenlijke groepje. Dat gebeurt wel pas nadat hij de afvallers persoonlijk op de hoogte heeft gebracht, met een gesprek of telefoontje. Ook op dat vlak toont Kompany zijn menselijke kant. Die valt dus duidelijk in goeden aarde bij de spelers. Bayern opende het seizoen verschroeiend, maar moet na een 2 op 6 in de Bundesliga en een Champions-League-nederlaag bij Aston Villa (1-0) even de rug rechten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.