Wilmots over Tedesco en Rode Duivels: “Er is maar één referentiematch nodig"

Wilmots over Rode Duivels: “Er is maar één referentiematch nodig, en boem!”

Vandaag om 09:42

Marc Wilmots heeft zijn verwachtingen voor de komende wedstrijden tegen Italië en Frankrijk duidelijk uitgesproken. Hij benadrukt dat de Rode Duivels realistisch moet blijven gezien de huidige situatie van het team. Dat vertelt hij op de website van RTBF.

“We kunnen de Duivels niet vragen om op het niveau van Italië en Frankrijk te komen, laten we realistisch blijven”, stelt Wilmots. Met de afwezigheid van sterspelers zoals Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne, ziet hij het als een periode van opbouw voor het Belgische team.

Wilmots gelooft echter niet dat het gebrek aan ervaring een nadeel hoeft te zijn. “Dit team heeft alles te winnen en niets te verliezen”, vervolgt hij. Hij vergelijkt de situatie met de tijd dat hij zelf als bondscoach begon met een jonge selectie. 

“Er is maar één referentiewedstrijd nodig, zoals die tegen Nederland toen, en boem, ze zijn vertrokken. Ze waren toen vrijwel allemaal onbekenden”, herinnert hij zich. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.