Bilal El Khannouss (ex-Genk) bankzitter bij Leicester City: “Meer minuten”

El Khannouss op bank na transfer uit Genk: “Normaal gaat hij meer minuten maken”

Vandaag om 09:29

Bilal El Khannouss maakte eind augustus de transfer van KRC Genk naar Leicester City. Volgens zijn moeder en zaakwaarneemster Karima Ben Aissa was deze transfer een logische stap. Karima gaat in gesprek met Het Belang van Limburg.

“Ze hebben hem een kans gegeven en veel vertrouwen in hem gehad. Hij is er ook doorgegroeid”, vertelt ze. Volgens haar toont het feit dat hij zelfs met rugnummer 10 mocht spelen, aan hoe belangrijk hij was voor de Belgische club. Zijn overgang naar de Premier League leidde een nieuwe uitdaging in. 

El Khannouss koos bewust voor Leicester City omdat hij uitzicht had op veel speelminuten. Dit is essentieel, zowel voor zijn ontwikkeling als speler als voor zijn positie bij de Marokkaanse nationale ploeg. “Ze selecteren immers alleen maar spelers die aan veel speelminuten komen bij hun club”, legt zijn moeder uit.

Hoewel Bilal al enkele keren mocht invallen, benadrukt Karima dat Leicester op hem rekent en dat hij na de interlandperiode waarschijnlijk meer minuten zal maken. “Maar normaal gaat hij meer minuten maken”, vertelt Karima. “De coach en de directie rekenen op hem. Ze zeggen dat hij het goed doet op training. Hij moet zich nog wat aanpassen aan een nieuwe competitie en aan een nieuw leven.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.