Hugo Siquet wil zich weer in de basisploeg spelen bij Club Brugge

Siquet ziet opnieuw kansen voor zichzelf: "Tij zal vroeg of laat wel keren”

8 oktober om 22:02
Laatste update: 8 oktober om 22:05

Hugo Siquet beleeft een moeilijke periode bij Club Brugge. De verdediger verdiende afgelopen zomer een mooie transfer naar de kampioen, maar kan de laatste weken niet meer rekenen op speelminuten.

Toch zit de 22-jarige rechtsachter, momenteel op kamp met de Jonge Rode Duivels, goed in zijn vel. “Ik heb al slechtere tijden gekend”, vertelt hij tegen Het Nieuwsblad. “Ik ben goed geïnstalleerd in Knokke en heb me bij Club Brugge vlot geïntegreerd in de kern. Het enige wat momenteel ontbreekt zijn speelminuten.”

Siquet had er vooraf al rekening mee gehouden dat het weleens lastig zou worden om zich in de basisploeg van Blauw-Zwart te spelen. “Toen ik hier tekende, wist ik dat er veel concurrentie zou zijn”, klinkt het. “Momenteel speelt Joa (Joaquin Seys, red.) echt goed, dus daar kan ik niets van zeggen. Kyri (Kyriani Sabbe, red.) paste volgens de coach dan weer beter bij het systeem. Dat moet ik accepteren.”

De talentvolle speler gaat in alle geval zijn uiterste best doen om coach Nicky Hayen te overtuigen hem kansen te geven. “Ik probeer op training alles te geven en me te tonen en dan zal het tij vroeg of laat wel keren.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.