David Moyes over Erik Ten Hag bij Manchester United: 'Credits'

Ervaringsdeskundige looft 'fantastische' Ten Hag: 'Moet hij credits voor krijgen'

Vandaag om 18:43

David Moyes springt in de bres voor Erik ten Hag. Volgens de oud-manager van onder meer Manchester United doet de Nederlander het fantastisch bij zijn oude club.

Ten Hag ligt net als vorig seizoen onder vuur in Engeland door de tegenvallende prestaties van Manchester United dit seizoen. Moyes is het niet eens met de kritiek en neemt het op voor zijn collega. "Ik vind dat hij fantastisch werk levert", aldus de Schotse manager tegenover de BBC. "Hij heeft een geweldige veerkracht getoond in de situatie waarin hij zit."

Ondanks dat Ten Hag al meermaals in de clinch lag met de Engelse pers, vindt Moyes dat de Nederlander complimenten verdient. "Hij moet de credits krijgen voor de manier waarop hij zich gedraagt. Voor zover ik weet gaat hij geen vragen of interviewverzoeken uit de weg."

Moyes weet als geen ander hoe de druk bij Manchester United kan zijn. De Schot volgde Sir Alex Ferguson op in 2013, maar werd al snel ontslagen door de tegenvallende prestaties. "Het is een baan die enorm veel druk met zich meebrengt. Heel veel mensen hebben een mening. Ik vind dat hij het briljant doet."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.