Moet David Hubert blijven als T1 bij RSC Anderlecht?

Moet Hubert blijven als T1 bij Anderlecht? “Stroeykens op een andere planeet”

Vandaag om 17:59

Sinds David Hubert het roer overnam bij Anderlecht, is er veel discussie over zijn toekomst als hoofdcoach. Ondanks zijn ongeslagen reeks sinds de vervanging van Brian Riemer, vinden sommigen dat zijn prestaties niet voldoende zijn om de vaste T1 te worden. 

Toch klinken er vanuit verschillende hoeken geluiden dat Hubert een kans verdient. In La Tribune werpt Philippe Albert een blik op de kwestie. "Sinds David Hubert het roer overnam, bevindt Mario Stroeykens zich op een andere planeet. Hij is getransformeerd, net als Yari Verschaeren en Killian Sardella.”

“Petje af voor Hubert”, gaat Albert verder. “Hij heeft de jongeren vrijgelaten, en ze spelen nu met veel vertrouwen." Albert ging nog verder en stelde de vraag waarom Anderlecht zou moeten zoeken naar een externe oplossing. "Je hebt hetgeen je zoekt zelf al in huis? Laten we hem een kans geven. Hij heeft een aantal goede dingen gedaan sinds hij het overnam." 

Marc Wilmots sloot zich hierbij aan en benadrukte het belang van kansen geven aan Belgische coaches. "Ik zie niet in waarom het management van Anderlecht op zoek zou gaan naar een andere coach als David Hubert al zijn weg kent binnen de club. Hij heeft vertrouwen in de jongeren. Waarom geef je hem geen vertrouwen?”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.