"Op een bepaald moment zal Olympique Lyon te klein zijn voor Fofana"

Vandaag om 12:00

Malick Fofana zit voor het eerst in de selectie van de Rode Duivels. Zijn ex-trainer Emilio Ferrera is niet verbaasd. Ferrera had hem onder zijn hoede bij de beloften van KAA Gent.

"Toen ik als beloftencoach bij AA Gent begon, wist ik snel dat Malick het grootste talent was dat ik ooit heb getraind", aldus Ferrera bij Het Laatste Nieuws. "Hij is een complete voetballer die een wedstrijd kan openbreken.”

De Rode Duivels zijn ook een logische volgende stap. "Zijn selectie is geen verrassing voor mij. Malick is een crack. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat hij vaak tijd nodig heeft om te groeien in een match. Panikeer niet als je hem niet meteen ziet. Op het einde van de rit is hij toch daar om het verschil te maken. Malick is een intelligente speler - hij voelt het spel goed aan. Eerlijk? Ik denk dat Olympique Lyon op een bepaald moment ook te klein zal zijn voor Malick."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.