Corinthians onderzoekt alternatieven om Memphis te kunnen betalen

'Problemen dreigen voor Corinthians: alternatieven gezocht voor betalen Memphis'

Vandaag om 11:44

Er worden bij Corinthians alternatieven onderzocht om onder andere Memphis Depay door te kunnen betalen, zo meldt ESPN Brazil. De hoofdsponsor van de club, Grupo Esportes da Sorte, kampt met financiële problemen en dus worden andere opties in kaart gebracht door Corinthians.

Bij Corinthians verdient Memphis een jaarsalaris van 9,7 miljoen euro, dat wordt betaald door het gokbedrijf. In een statement wordt geschreven door Grupo Esportres da Sorte dat ze een vergunning hebben gekregen en daardoor toestemming hebben gekregen van de lokale overheid om voor vijf jaar te kunnen opereren. Het bedrijf heeft tot en met donderdag 10 oktober om van deze regionale vergunning een landelijke vergunning te maken. Anders kunnen ze niet verder als hoofdsponsor van Corinthians.

Volgens ESPN Brazil zijn de verwachtingen binnen Corinthians niet al te hoog. Er heerst 'pessimisme' over de kansen van het gokbedrijf om een landelijke vergunning te verkrijgen. De club heeft de salarissen voor de maand oktober al betaald, inclusief dat van Memphis. De club is nu bezig om zich te beraden om de volgende stappen in het geval er een probleem komt met de huidige hoofdsponsor.

Inmiddels is Corinthians al benaderd door twee andere bedrijven, die geïnteresseerd zouden zijn met een contract voor vergelijkbare voorwaarden, waaronder de betaling van het salaris van Memphis. Een van deze partijen is ook een gokbedrijf, maar dan wel met een landelijke vergunning. Het andere bedrijf komt uit een andere sector.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.