Vierde afvaller bij Duitsland in de Nations League

Opnieuw tegenvaller voor Duitsland: vierde afvaller in de Nations League

Vandaag om 07:59
Laatste update: om 07:59

Na Kai Havertz, Jamal Musiala en Niclas Füllkrug heeft ook Robin Koch zich afgemeld voor de komende twee Nations League-duels van Duitsland. De ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann moet het zonder het viertal doen tegen zowel Bosnië en Herzegovina als Nederland.

De 28-jarige Koch liep afgelopen zondag in het duel met Bayern München een heupblessure op. Kevin Schade, speler van Brentford, is door Nagelsmann opgeroepen als vervanger. Eerder moesten Havertz (knie), Musiala (heup) en Füllkrug zich al afmelden voor de komende interlands. Op vrijdag speelt Duitsland tegen Bosnië, waarna komende maandag het duel met Oranje op het programma staat. 

Ondanks de blessures rekent Nagelsmann op zeges tegen zowel Bosnië als Nederland in de Nations League. "We willen in Bosnië en Herzegovina en voor onze eigen fans in München tegen Nederland winnen", aldus de Duitser op de persconferentie. "Het is jammer dat we het deze keer moeten doen zonder geblesseerde spelers die het afgelopen zomer op het EK goed deden. We kijken er nu erg naar uit om onze nieuwe spelers aan het werk te zien."

Ook het Nederlands elftal kampt met blessureproblemen richting de wedstrijd tegen Duitsland. Jerdy Schouten, Jan Paul van Hecke, Jurriën Timber, Joey Veerman, Teun Koopmeiners en Wout Weghorst behoren allemaal niet tot de selectie van bondscoach Ronald Koeman wegens (lichte) blessures. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.