Iniesta kondigt einde van voetballoopbaan aan

Voetbalwereld één icoon armer: Iniesta zegt middels emotionele video vaarwel

Vandaag om 19:10

Andrés Iniesta is definitief profvoetballer af. De Spaanse middenvelder, die met FC Barcelona en het nationale elftal gigantische successen beleefde, heeft zijn afscheid maandag zelf bekendgemaakt via zijn sociale kanalen. 

Het nieuws over het stoppen van Iniesta diende zich al even aan. Vorige week maakte het Spaanse Relovo er al melding van, alvorens Iniesta zelf een ietwat cryptische video plaatste over een aankondiging op 8 oktober. Die aankondiging is er nu, één dag eerder. 

In de emotionele video vertelt de veertigjarige Iniesta hoeveel voetbal voor hem betekent. Daarbij houdt hij het niet droog. Buiten kijf staat Iniesta het voetbal andersom ook heel veel heeft gegeven. De sierlijke spelmaker speelde liefst 622 officiële wedstrijden voor Barcelona, waar hij alles won wat er te winnen viel. Met Spanje won hij het EK van 2008, het WK van 2010 en het EK van 2012.

In 2018 streek hij neer bij het Japanse Vissel Kobe, waarvoor hij 135 keer zijn opwachting maakte. Het vorige seizoen speelde hij nog 22 wedstrijden mee bij Emirates Club, alvorens afgelopen zomer zijn contract afliep. Iniesta zou diverse aanbiedingen ontvangen hebben om zijn loopbaan te vervolgen, maar ziet dit als het juiste moment om zijn schoenen definitief aan de wilgen te hangen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Andres Iniesta (@andresiniesta8)