Gaëthan Coucke op zijn plaats in Saudi Arabië

Coucke op zijn plaats in Saudi-Arabië: "Een jaar geleden had ik dat nooit kunnen dromen"

7 oktober om 20:41

Gaëtan Coucke verliet de Jupiler Pro League in de afgelopen zomer. De voormalig doelman van KV Mechelen, KRC Genk en Lommel SK maakte de overstap naar Al Orobah in Saudi-Arabië. 

Coucke had weinig moeite om zich aan te passen aan de Saudische cultuur, meldt de doelman bij Het Belang van Limburg. "De aanpassing aan de cultuur is al vrij vlot verlopen. De eerste weken verbleef ik in een hotel, omdat ik nog op zoek was naar een huis. Dat heb ik nu sinds enkele dagen gevonden, dat brengt een bepaalde rust met zich mee."

In Saudi-Arabië staat de doelman tegenover voetballers die speelden in de Europese top. "Ik heb hier nu al tegen Roberto Firmino, Riyad Mahrez, Franck Kessié en Cristiano Ronaldo gespeeld. Een jaar geleden had ik dat ook nooit kunnen dromen."

Coucke vertrok niet voor het geld naar Saudi-Arabië. "Ze hadden me nog zo veel geld mogen bieden, als die namen hier niet waren en de competitie nog niet zo ver mocht hebben gestaan, dan had ik nooit toegehapt"

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.