Club Brugge kent slechte start in Jupiler Pro League

'Het is niet zo dat Club Brugge na slechte seizoensstart een enorm probleem heeft'

Vandaag om 07:00

    Club Brugge kwam afgelopen weekend in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Union Saint-Gilloise. Na de eerste tien wedstrijden staat de ploeg van Nicky Hayen slechts op de vijfde plaats. In Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, wordt de situatie in Brugge en de positie van Hayen besproken.

    Voor het publiek in het Jan Breydelstadion was de maat vol de afgelopen wedstrijd tegen Union. Niet langer is iedereen tevreden in de tribunes van het Jan Breydelstadion. Als het aan Daan Slingers en Vincent Haegeman ligt, is de situatie minder erg dan dat het lijkt in Brugge. 

    "Er wordt van Brugge de afgelopen jaren meer verwacht en er wordt verwacht dat zij in eigen stadion beter voetballen. Maar er spelen nog meer Belgische ploegen die heel afwachtend spelen", zo laat Slingers weten. 

    "Het spel dat Brugge wil spelen, hebben ze helemaal de spelers niet voor", zei Haegeman over Club Brugge. "Ik verwacht wel van de kwaliteit van Club Brugge, dat ze de kansen die ze krijgen, dat ze die dan ook afmaken", voegde Haegeman daaraan toe. 

    'De verantwoordelijkheid ligt bij de trainer, maar je kan ook 1-1 spelen tegen Union' 

    Ondanks dat Club Brugge slecht is gestart aan de JPL, denken Haegeman en Slingers niet dat het zin heeft om de verantwoordelijkheid alleen op trainer Nicky Hayen af te schuiven. "Het is nu 1-1 geworden tegen Union. Je kan gelijkspelen tegen Union, want ik vond het een goed Union. Het was het ouderwetse Union. De mislukte seizoensstart komt bijvoorbeeld door een slechte wedstrijd tegen Charleroi", zei Haegeman. 

    "Als je de seizoensstart van Club Brugge gaat analyseren, bijvoorbeeld thuis tegen Gent, verdiende ze het niet om te verliezen. De ene keer pak je meer punten dan een andere keer. Vorig jaar was Club Brugge er erger aan toe. Nu hebben ze minder punten, maar ik heb nu een beter gevoel bij Club Brugge", concludeerde Slingers.