Politiek onderzoekt wangedrag Genkse fans tegen Kortrijk

‘Politiek onderzoekt wangedrag Genkse fans tijdens match tegen Kortrijk’

Vandaag om 17:02
Laatste update: om 17:23

De politiezones Carma en Vlas vanuit Kortrijk, Kuurne en Lendelede, hebben een onderzoek gestart naar mogelijk wangedrag van een gedeelte van de fans van KRC Genk. Tijdens de match tussen KV Kortrijk en Genk werd er pyrotechnisch materiaal afgestoken.

Kortrijk wist zaterdagavond met 2-1 te winnen van koploper Genk. Halverwege de tweede helft zetten ongeveer twintig fans van Genk hun bivakmuts op. Zij kozen er vervolgens voor om pyrotechnisch materiaal af te steken.

Dat gedrag wordt door de lokale politie ten stelligste afgekeurd. Na de match werd er direct beslist dat de feiten een staartje zullen krijgen, weet Het Belang van Limburg. De politie is nu een onderzoek gestart en zal op basis van camerabeelden de nodige pv’s opstellen tegen de betrokken supporters.

De politiezone Vlas had duidelijke afspraken gemaakt met de fans van Kortrijk voor de match tegen Genk. De fans van Kortrijk hebben zich hier ook aan gehouden en konden op complimenten rekenen van de politie.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.