Kevin de Bruyne haakt geblesseerd af bij Rode Duivels in Nations League

"Het lijkt er sterk op met dat er meer aan de hand is bij de Rode Duivels"

7 oktober om 21:00

    Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku zijn onlangs afgehaakt bij de Rode Duivels voor de twee wedstrijden in de Nations League tegen Italië en Frankrijk. De Bruyne is geblesseerd en Lukaku wil zich focussen op Napoli, waar de spits afgelopen zomer heeft getekend. In Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, uiten Daan Slingers en Vincent Haegeman hun zorgen over het Belgische elftal.   

    Tijdens de vorige interlandperiode, waarin België met 2-0 onderuit ging tegen Frankrijk, haalde De Bruyne keihard uit naar zijn teamgenoten. "De standaard is top, maar als je de top niet aankunt, dan ben je niet goed genoeg. En als je niet goed genoeg bent, moet je alles geven en zelfs dat wordt niet gedaan door bepaalde mensen. Ik kan accepteren dat we niet zo goed zijn als de ploeg van 2018. Maar er zijn andere dingen die onaanvaardbaar zijn", zo zei De Bruyne na afloop. 

    "Er is duidelijk iets gebeurt met de nationale ploeg. Het is begonnen met Courtois, De Bruyne was al niet blij en Lukaku zegt nu ook af. En dat zijn je drie beste spelers. Het lijkt erop dat er meer aan de hand is met de Rode Duivels", zo stelt Slingers. 

    Haegeman heeft een aantal bedenkingen bij de nationale ploeg van België. "Na wat er vorige maand is gebeurd, zal ik hem (De Bruyne) naar Brussel laten komen. Ze moeten samen gaan zitten, het is weer niet uitgeklaard. Het is hetzelfde als na het EK, een ontgoocheling en wanorde. Iedereen is gevlucht nu", aldus Haegeman.

    Haegeman stelt daarbij dat Lukaku geen geldig excuus heeft om niet te komen en Tedesco meer op zijn strepen zou moeten staan. "Lukaku staat gewoon al weken in de basis bij Napoli. Wat mij stoort, het zijn geen oefenwedstrijden hé, het is Nations League! Het is een belangrijk toernooi en neem van mij aan dat je trots bent als je dit toernooi zal winnen. Wij als België moeten dit toernooi serieus nemen."

    Even later is Haegeman wederom kritisch op de topscorer van de Rode Duivels en op bondscoach Tedesco. "Wat gaat hij bij Napoli doen? Fysiek werk? Ik begrijp die gedachtegang niet. Hij gaat sowieso nog wel een keer terugkomen, maar voor mij als Lukaku zegt dat hij liever niet wil komen, dan is dat ook een fout van Tedesco."