Delorge na gelijkspel STVV – KAA Gent: “Gameplan was heel goed”

Delorge na gelijkspel STVV – KAA Gent: “Niet gemakkelijk tegen hen te voetballen”

Vandaag om 12:46
Laatste update: om 13:05

Mathias Delorge stond met KAA Gent tegenover zijn oude werkgever STVV op Stayen. De middenvelder van de Buffalo’s uitte zich complimenteus over de Kanaries en legt uit waar het misging voor Gent. De match eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

Delorge stond met Gent tegenover zijn oude ploegmaats van STVV. “Ze hebben het goed gedaan. Hun gameplan was heel goed. Het was niet gemakkelijk om tegen hen te voetballen, met hun hoge druk en het gegeven dat ze alles goed vastzetten. In het begin lukte dat bij ons ook, maar gaandeweg sloop er te veel onzuiverheid in ons spel”, deelt Delorge via de officiële kanalen van Gent.

Delorge geeft aan dat de Europese match tegen Chelsea effect had op Gent. “Ja, er speelde wel wat vermoeidheid. Daarom vind ik dat we al bij al tevreden mogen zijn met een punt. Het was echt niet gemakkelijk, zij waren scherp en snedig. Toch overheerst het gevoel dat we hier iets laten liggen. De drie punten mee naar huis nemen had veel fijner aangevoeld”, aldus Delorge.

Delorge vindt dat het niveau van Gent voor de volgende match omhoog moet. “Absoluut. Ik had ook het gevoel dat er erg veel moest gelopen worden – het spel ging constant op en af. Totaal geen gesloten wedstrijd, dat was erg vermoeiend. Na de internationale break moeten we ervoor zorgen dat we er terug staan”, besluit Delorge.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.