Trotse Mazzu baalt toch van 1-1 tegen Gent

Mazzu kan niet leven met gelijkspel tegen Gent: "Wij verdienden te winnen"

6 oktober om 23:20

Sint-Truiden heeft ook haar vierde wedstrijd onder leiding van Felice Mazzu niet verloren. Een 1-1-gelijkspel tegen KAA Gent, dat in de top-drie staat, valt zeker te verdedigen, maar toch had de trainer het graag anders gezien.

Mazzu heeft duidelijk de juiste snaren geraakt op Stayen. Sinds zijn overname gaat het STVV weer voor de wind. Dat viel er ook tegen Gent aan te zien. Terwijl de bezoekers eerder sloom acteerden, fladderden De Kanaries naar verschillende prima mogelijkheden. Mazzu is dan ook "ontgoocheld" dat zijn ploeg slechts één maal kon scoren. "We verdienden om te winnen. De spelers hebben het heel goed gedaan en ik ben heel trots", tekende Sporza op uit zijn mond.

Het enige wat ontbrak, waren nog wat extra doelpunten. Die had STVV nodig om afstand te nemen van Gent. Mazzu wil vooral het positieve onthouden. "We hebben enorm veel kansen gecreëerd en dat is positief. We hebben ook een scheve situatie omgebogen", neemt hij enkele opstekers mee naar de interlandbreak.

Volgens hem is er zeker voldoende kwaliteit in de selectie aanwezig om hoger te klimmen op de ranglijst. Op speeldag 11 staat STVV voor één van de matchen van het jaar. Dan wacht de streekderby met KRC Genk, nota bene een ex-club van Mazzu.