Priske eerlijk over Feyenoord-dissonant Ueda (ex-Cercle Brugge)

Priske (ex-Antwerp) over Ueda (ex-Cercle): 'Ik had iets meer van hem verwacht'

Vandaag om 11:44

Ayase Ueda, de voormalige spits van Cercle Brugge, scoorde tegen FC Twente (2-1), maar heeft Brian Priske wederom niet kunnen overtuigen. De trainer van Feyenoord verwacht meer van de Japanse spits.

"Ik had iets meer van hem verwacht", zegt Priske op de persconferentie. Ueda opende de score in De Kuip, maar miste een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien en leek opnieuw niet op de toppen van zijn kunnen te spelen. "Hij had sterker aan de bal moeten zijn." Willem van Hanegem noemde de Japanner al 'een mysterie'.

Het is een kwestie van vertrouwen, stelt Priske. "Hij is nu al een tijd bij Feyenoord en eigenlijk voor het eerst heeft hij nu het gevoel basisspeler te zijn. Dit zorgt voor druk. Dat hij het in zich heeft, bewijst hij in fases en bij Japan. Het is mijn job ervoor te zorgen dat hij het nu ook bij Feyenoord gaat laten zien."

Over de instelling van Ueda, die anderhalf jaar geleden negen miljoen euro kostte, heeft de Deense trainer niets te klagen. "Ayase is een echte professional, zeer gedisciplineerd, harde werker, verzorgt zijn lichaam perfect, klaagt nooit. En hij wil ontzettend graag. Op dit vlak zijn er geen problemen, dus komt het aan op vertrouwen."

Misschien heeft Ueda baat bij gesprekken met de net aangestelde mindset-coach René Petersen. Priske: "Ze praten al een tijdje met elkaar. Voetbal is een spel dat wordt gespeeld door mensen, het is geen PlayStation. Soms gaat het er ook over, heel simpel, hoe je je voelt, of je goed in je vel zit, op het trainingsveld, bij de club."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.