Vandewalle ziet steunpilaren bij Anderlecht na zege tegen Standard

Progressie herkend bij Anderlecht: “Eindelijk patronen, efficiëntie gaat hoogte in”

Vandaag om 07:02

Ludo Vandewalle zag dat RSC Anderlecht een degelijke voetbalweek beleefde. Er werd gewonnen van Real Sociedad in de Europa League en ook rivaal Standard werd verslag in het Lotto Park. Daarnaast veroordeelde het eigen publiek hooligans en staat paars-wit nu twee punten boven Club Brugge.

Vandewalle noemt de efficiëntie van Standard rampzalig nadat Anderlecht met 3-0 won van Standard. “Maar goed, het spel van Anderlecht was wel beter dan wat we dit seizoen al gezien hebben. Er zitten eindelijk wat patronen in het aanvalsspel, je ziet dat er aan een structuur wordt gebouwd. Er zit in offensief opzicht meer beweging in. De efficiëntie gaat de hoogte in met die twee goals tegen Real Sociedad en de drie tegen Standard”, deelt Vandewalle via Het Nieuwsblad.

De analist uit zich tot slot lovend over Verschaeren, Stroeykens en Dolberg bij Anderlecht. “Yari Verschaeren bloeit weer open. Het ging tijd worden. Mario Stroeykens toont zich wedstrijd na wedstrijd een steunpilaar van amper 20 jaar. Sterk op zijn benen, altijd aanwezig en gevaarlijk voor doel. Kasper Dolberg heeft per wedstrijd maar één zo’n actie als die voor zijn doelpunt nodig. Dat de Deense spits dat uitgerekend nu bracht, is geen toeval. Hij wordt minder aan zijn lot overgelaten”, besluit de analist.