Lierse klopt Francs Borains met de vingers in de neus

Lierse klopt Francs Borains met de vingers in de neus en wipt naar de subtop

6 oktober om 22:17

Het kan nog steeds plezant zijn op het Lisp. De toeschouwers die zondagavond aanwezig waren, zullen zich die uitstap niet beklaagd hebben, althans als ze geel-zwarte kleuren droegen. Lierse veegde de vloer aan met Francs Borains: 4-0.

Van begin tot einde had Lierse het slotduel van de zevende speeldag onder controle. Na achttien minuten spelen stond er al een 2-0 voorsprong op het bord. Glenn Claes en Pieter De Schrijver verzorgden de doelpunten. Francs Borains was duidelijk van slag en kon vlak voor rust al zo goed als inpakken, toen Dorian Desolleil zijn tweede gele prent pakte.

Op het uur ging het van kwaad naar erger voor de bezoekers uit de Borinage. Ook spelmaker Yanis Massolin moest naar de kant na twee keer geel. Lierse had haar schaapjes op het droge en zette in het slotkwartier nog enkele kersen op haar taart. Dankzij een eigen doelpunt en een treffer van Niklo Dailly liep de score nog op tot 4-0.

Door de overwinning vindt Lierse aansluiting bij de betere ploegen in de Challenger Pro League. Het staat nu vijfde, met dertien punten in het mandje. Koploper RWDM telt er zeventien, terwijl Francs Borains in de lagere middenmoot blijft hangen met negen stuks.