Antwerp pakt opnieuw volle buit via winst tegen Cercle Brugge

Royal Antwerp FC pakt opnieuw volle buit via verdiende winst tegen Cercle Brugge

Vandaag om 17:50

Royal Antwerp FC heeft opnieuw goede zaken gedaan in de Jupiler Pro League. De manschappen van Jonas De Roeck wisten met 3-0 te winnen van het Cercle Brugge van Miron Muslic. Namens The Great Old kwamen Gyrano Kerk, Tjaronn Chery en Jacob Ondrejka tot scoren. 

De bal rolde op de Bosuil tussen Royal Antwerp FC en Cercle Brugge. De openingsfase liet zich kenmerken door veel fysieke duels tussen The Great Old en de Vereniging. Binnen de eerste tien minuten wisten beide ploegen gevaarlijk te worden.

In de 19e minuut gaf Cercle Brugge een cadeautje aan Antwerp. Kerk liet deze mogelijkheid niet onbenut. Nunes ging aan het klungelen bij Cercle Brugge, waarna Kerk de openingstreffer binnen wist te werken.

Een kleine drie minuten later was het opnieuw raak voor Antwerp. Vincent Janssen gebruikte slim zijn lichaam en verstuurde vervolgens Chery het straatje in. De Nederlander twijfelde niet en schoof de 2-0 voorbij doelman Delanghe.

Antwerp leek de match onder controle te hebben, maar in de slotfase van de eerste helft had Cercle Brugge via Denkey in ieder geval eenmaal moeten scoren tegen Antwerp op de Bosuil.

In de tweede helft waren de intenties van Cercle Brugge duidelijk, maar groen-zwart had moeite om echt gevaarlijk te worden tegen Antwerp. Halverwege de tweede helft leek er haast een wapenstilstand gaande tussen de twee ploegen.

Vervolgens begon Antwerp toch weer gevaarlijk te worden, Janssen vergat de voorsprong van Antwerp uit te bouwen. Aan de andere kant wist Lammens Augusto van de aansluitingstreffer te houden.

In het slot van de match was het Antwerp dat de match bepaalde. Ondrejka kreeg te veel ruimte van Cercle Brugge en wist de bal op heerlijke wijze het doel in te schilderen.

Met het doelpunt was de match over en uit. Antwerp wist een verdiende overwinning te boeken en doet daardoor uitstekende zaken in de Jupiler Pro League. Cercle Brugge blijft op zoek naar meer punten in de competitie.